Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se det bästa från Armand Duplantis supersäsong. Foto: Bildbyrån

Armand Duplantis utsedd till världens bästa friidrottare – igen

Uppdaterad
Publicerad

Armand Duplantis är utsedd till världens bästa manliga friidrottare – igen.

Det är andra året i rad och tredje gången totalt stavhoppsstjärnan tar hem utmärkelsen – som delas ut av internationella friidrottsförbundet.

Armand ”Mondo” Duplantis är officiellt bäst i världen igen. Under måndagskvällen tilldelades storstjärnan priset som ”världens bästa friidrottare” 2023, ett pris som delas ut av internationella friidrottsförbundet.

Det var tuff konkurrens om utmärkelsen i år. Bland finalisterna i teknikgrenarna återfanns spjutkastaren Neeraj Chopra (Indien) och kulstötaren Ryan Crouser (USA).

Duplantis parkerar nu med sina tre utmärkelser på en delad andraplats över friidrottare som prisats flest gånger genom tiderna. 24-åringen har fortfarande en bit kvar upp till Usain Bolt som tilldelats utmärkelsen sex gånger.

Noterbart är att världens bäste friidrottare spridits ut till tre herrar och tre damer och inte som tidigare när det var en vinnare, en herre och en dam.

Världens bästa friidrottare

Samtliga pristagare:

Män, löpgrenar: Noah Lyles, USA, 100 och 200 meter.

Män, teknikgrenar: Armand Duplantis, stavhopp.

Män, tävlingar utanför arena: Kelvin Kiptum, Kenya, maraton.

Kvinnor, löpgrenar: Faith Kipyegon, Kenya, 1 500 meter, 5 000 meter

Kvinnor, teknikgrenar: Yulimar Rojas, Venezuela, tresteg.

Kvinnor, tävlingar utanför arena: Tigist Assefa, Etiopien, maraton.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.