Karsten Warholm.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Armand Duplantis vann superduellen på 100 meter – se loppet. Foto: Bildbyrån.

Armand Duplantis vann superduellen på 100 meter mot Karsten Warholm: ”Var häftigt”

Uppdaterad
Publicerad

Stavhopparen Armand Duplantis vann superduellen på 100 meter mot Karsten Warholm, som i vanliga fall tävlar i 400 meter häck, i Zürich.

Svensken hade full kontroll på loppet och vann på 10,37.

– Det var häftigt, hur skulle det inte kunna vara det under sådana här förutsättningar? säger en känslosam Duplantis.

Tiden 10,37 hade räckt till ett SM-silver för Duplantis, som innan loppet hade ett personbästa på 10,57 från 2018, då han var 18 år.

Warholms personliga rekord inför loppet var på 10,49 från 2017.

Duplantis tog starten och drygade sedan ut och hade full kontroll. Vid mållinjen slängde Mondo en blick åt höger för att se var han hade Warholm som fick tiden 10,47.

– Jag får ge det till Mondo, han vann på ett ärligt sätt och var snabb ur blocken och det kommer helt klart att vara sista gången jag bär en svensk landslagströja, säger Warholm och tittar på det svenska landslinnet.

Diamond League-tävling i morgon

Duellen har planerats i ett år och den senaste tiden har spekulationerna nått febriga nivåer, där det varit svårt att se någon klar favorit. Konferenciern Colin Jackson, en tidigare stjärna på 110 m häck, kallade ut duellanterna som kom ut som boxare till en match. Jackson påpekade att han ville ha en ärlig fajt och att han inte ville se något bitande eller annat opassande beteende från duellanterna.

Hör Armand Duplantis efter segern mot Warholm

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Armand Duplantis efter segern mot Warholm Foto: MICHAEL BUHOLZER

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.