Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det blev en tung start på EM för Bianca Salming som under lördagen valde att avbryta tävlingarna. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Efter tunga starten: Bianca Salming bryter EM

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ett kortvarigt EM för sjukamparen Bianca Salming.

25-åringen bryter nu mästerskapet efter gårdagens misslyckade premiärdag i kombination med en krånglande rygg.

– Jag är såklart besviken, säger Salming i ett uttalande.

Bianca Salming hade en väldigt tung premiärdag på EM i sjukampen. Det var framför allt i paradgrenen höjdhopp som svenskan inte alls fick till det.

25-åringen var djupt besviken efteråt och lämnade arenan i tårar – utan att göra några intervjuer. Under lördagen kommer nu beskedet från förbundet att Salming har valt att bryta mästerskapet.

Friidrotts-EM

”Efter en tuff förstadag och med en krånglande rygg har Bianca Salming valt att bryta sin sjukamp”, skriver förbundet i ett uttalande.

– Klart det är tråkigt men när det blir så många poängtapp i en gren (höjdhopp), då tappar man geisten, säger SVT Sports expert Alhaji Jeng och fortsätter:

– Har du då dessutom en krånglande rygg så är det ju självfallet inte den lättaste situationen hon hamnar i.

Salming är besviken över att tvingas bryta EM.

– Jag kände att jag hade något på gång i går. Jag håller hoppet uppe och tror att min form är på rätt väg, säger hon i ett uttalande enligt TT.

Lovisa Karlsson är kvar i sjukampen som fortsätter under lördagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-EM

Mer i ämnet