Bianca Salming kan sluta med sjukamp: ”Tankarna finns”. Foto: Bildbyrån

Bianca Salming överväger att sluta med sjukamp

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges bästa sjukampare Bianca Salming hade en tung fjolårssäsong. Problem med foten gjorde att talangen tvingades bryta sjukampen under EM i Berlin efter fyra grenar. Nu berättar hon att hon kan sluta sluta med sjukamp.

– Tankarna om att sluta med sjukampen och bara köra höjdhopp finns där, säger hon till Expressen.

20-åriga Bianca Salming, med fem SM-guld, kan på grund av återkommande skadeproblem i foten välja att sluta med sin paradgren sjukamp.

Sverigeettan från i fjol kan komma att lägga om satsningen till att bara tävla i höjdhopp – hennes bästa individuella gren.

– Jag har fortfarande känningar i foten och har haft en hel del ont den senaste tiden. Tankarna om att sluta med sjukampen och bara köra höjdhopp finns där, säger Salming till Expressen.

”Får se vad det blir den här säsongen”

Men Salming har inte tagit något beslut ännu och vad hon kommer att satsa på den här säsongen är oklart.

– Det är egentligen inget som jag har diskuterat med min tränare, men med tanke på skadan så blir jag så himla frustrerad, fortsätter hon.

VM i Doha avgörs i september.

– Vi får se hur det blir den här säsongen, vad jag satsar på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.