Foto: Bildbyrån

Charlotta Fougberg: ”Min kropp är väldigt trött”

Uppdaterad
Publicerad

I oktober kom hon trea i Stockholm Marathon.

Sedan dess har Charlotta Fougbergs vardag sett helt annorlunda ut.

– Det är upp och ner. Just nu handlar det bara om att jag ska komma tillbaka och vara mig själv, säger 36-åringen till Radiosporten.

Charlotta Fougberg blev redan i januari uttagen till sommarens EM i maraton. Men just nu är hon långt ifrån mästerskapsformen. Sedan i oktober kämpar hon för att få ordning på sin kropp.

– Min kropp är väldigt trött, jag återhämtar mig inte riktigt och kan inte tillfriskna fullt ut. Jag har även haft andra postcovid-symtom såsom yrsel och jag har haft kristallsjukan vid två tillfällen. Väldigt obehagligt. Jag blev sängliggande och spydde, jag klarade inte av att gå till toaletten utan min sambos hjälp, berättar Fougberg för Radiosporten.

”Det är upp och ner”

Efter att ha reagerat starkt på den första vaccindosen mot covid-19 avvaktade hon med den andra till efter höstens tävlingar var avklarade. Och när hon väl tagit dos 2 kom problemen med förhöjd nattpuls tillbaka.

I februari drog hon i handbromsen med träningen – men det har inte hjälpt.

– Det är upp och ner. Jag hoppas verkligen att en vacker dag kommer detta att släppa. Det är inte roligt. Just nu handlar det bara om att jag ska komma tillbaka och vara mig själv.

SE MER: Hanna Lindblom tog sitt första SM-guld i maraton (4 juni 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.