• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Norges Hedda Hynne efter målgång på 800 meter under Diamond League-galan i Stockholm Foto: Bildbyrån

Covid-19 bland de aktiva i Norge inför VM

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare har fyra personer i den norska ledarstaben testat positivt för covid-19, vilket skedde under det norska förlägret i Berkeley, Kalifornien.

Med två dagar kvar till friidrotts-VM i Eugene, USA, meddelar nu Norge att covid-19 även drabbat de aktiva.

Hedda Hynne, 32, som ska springa 800 meter, har testat positivt.

”Vilka konsekvenser det här får för VM-deltagandet får vi återkomma till”, skriver det norska friidrottsförbundet i ett pressmeddelande.

Friidrotts-VM

Mathias Karlsson är kommunikationschef på Svenska friidrottsförbundet och i ett sms till TT skriver han följande om statusen på de svenska idrottarna:

”Alla friska enligt Kajsa (Bergqvist, förbundskapten) tidigare i dag”.

Friidrotts-VM i Eugene avgörs mellan den 15 och 24 juli och sänds i SVT.

KLIPP: Daniel Ståhl om tränarens sjuksrivning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet