Foto: Bildbyrån

Dubbla svenska Finnkampsrekord – dubbla svenska segrar

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Ståhl var tillbaka i Finnkampen efter floppen i lag-EM. Då small det igen. Ståhl drämde till med 69,42 i sitt första kast.

Också Ståhls sista var långt, riktigt långt, men där blev det röd flagg efter ett övertramp.

Angelica Bengtsson klarade 4,61 i stavhoppet. De segrarna var kröningen i segrar för de båda svenska lagen.

Det blev överlägsna segrar för både damerna och herrarna i Finnkampen. Herrarna vann med 228-181 och damerna med 217-192,5.

På herrsidan var Daniel Ståhls kast på 69,42 och Kim Ambs 85,89-kast de två höjdpunkterna.

– Jag är nöjd med trycket. Lite ostabilt i ringen. Men jag ville ha kul i ringen och det kändes bra, säger Ståhl i SVT:s sändning.

– Jag har haft en bra känsla hela säsongen. Jag är redo för VM, fortsätter han.

Bengtsson briljerade

– Det är dunder och granater i de där stålarmarna igen, säger Kajsa Bergqvist om Ståhl.

På damsidan stack Angelica Bengtsson ut. Hon inledde tävlingen precis som under Diamond League-tävlingen i går ganska tungt med flera rivningar på låga höjder.

Men för Bengtsson gick det bara bättre och bättre och slutade med ett nytt Finnkampsrekord – 4,61 – som hon klarade i sitt första försök.

Årets Finnkamp var en höjdare med flera bra resultat. Också svenska stjärnor som Fannr Roos och Yolanda Ngarambe stod för fina prestationer.

Tornéus sista Finnkamp

På herrsidan är det också värt att nämna Michel Tornéus, som i sitt sista Finnkampsframträdande hoppade 7,78 och blev fyra med nytt säsongsbästa.

– Jag har haft otroligt roligt även om jag hade velat hoppa längre. Jag är tacksam för att få vara här. Jag försöker att bara njuta, säger Michel Tornéus i SVT:s sändning. Man försöker fokusera men det är svårt när man räknar antal hopp man har kvar i tävlingen och karriären.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.