• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Duplantis: ”Vet inte varför jag inte har hoppat högre än 2020”

Uppdaterad
Publicerad

På fredag är det säsongspremiär för Armand Duplantis i tyska Karlsruhe.

Stavhoppsstjärnan som satte nytt världsrekord 2020 siktar högt den här säsongen och vill förbättra sitt världsrekord.

– Jag vill slå världsrekord igen snart, det känns som jag är starkare och tekniken är bättre, säger han till SVT Sport.

Armand Duplantis uppnådde sitt stora mål för 2021. Att vinna guld i OS i Tokyo. Nu är det snart dags för stavhoppsstjärnan att inleda säsongen 2022. På fredag gör han säsongens första tävling inomhus i tyska Karlsruhe.

– Det är alltid svårt att veta vad man ska förvänta sig, men jag känner mig bra och tror jag kan hoppa högt. Det är ett bra ställe att hoppa på, jag vill alltid över sex meter och sen vill jag försöka slå världsrekord, säger Duplantis till SVT Sport.

Lyckades inte slå rekordet i fjol

Det är snart två år sedan Duplantis hoppade 6,18 på en inomhustävling i Glasgow och satte nytt världsrekord. Förra säsongen försökte han slå sitt rekord flera gånger men lyckades inte. Nu hoppas Duplantis att det snart är dags igen.

– Jag vill slå världsrekord igen snart, det känns som jag är både snabbare och starkare och tekniken är bra. Jag vet inte varför jag inte har hoppat högre än 2020.

Inför årets första tävling på fredag känner sig Duplantis i bra form.

– Det är första tävlingen men jag känner mig bra och det känns som jag har bra självförtroende. Jag tror det kommer bli bra, säger han.

SE OCKSÅ: Duplantis höll ett känslosamt tal på svenska (17 januari 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.