Duplantis tar upp stafettpinnen: ”Skulle älska att tävla mot Fraser-Pryce”

Uppdaterad
Publicerad

Inför kvällens Continental Tour-tävling i tjeckiska Ostrava tog Armand Duplantis upp Shelly-Ann Fraser Pryces utmaning på 100 meter.

– Jag skulle älska att få tävla mot henne, säger Duplantis.

Det var i höstas som Fraser-Pryce överraskade Duplantis med att utmana honom på 100 meter. Han antog utmaningen som ännu inte ägt rum och förklarar att intresset kvarstår.

– Jag är hundra procent seriös och om hon fortfarande vill genomföra det så är jag definitivt beredd och redo att köra, säger Mondo enligt arrangörens hemsida.

Fraser-Pryce, Jamaicas kvinnliga Usain Bolt, har ett personrekord på 10,60 men har ännu inte tävlat i år.

Duplantis, som är riktigt snabb i sin ansats med en stav i händerna, vet inte riktigt var han står.

– Ärligt talat har jag ingen aning vad jag kan springa på så vi får vänta och se men jag skulle älska att få tävla mot henne, säger Duplantis.

Förklarar varför han avstod lag-EM

Duplantis avstod lag-EM inför i princip tomma läktare på ett jättestadion i Chorzow i helgen och för ett resonemang kring hur han ser på tävlingsupplägget.

– Jag vill bara tävla i tävlingar på högsta elitnivå som kan hjälpa mig i förberedelserna inför VM och det gör att jag är väldigt noga med att välja ut tävlingar. Jag tävlar bara där det är bra förutsättningar med vetskapen att det kommer att hjälpa mig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.