Faith Kipyegon

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Faith Kipyegon sätter nytt världsrekord i Diamond League. Foto: TV4/TT

Efter världsrekordet – Faith Kipyegon siktar på dubbla guld på OS i Paris

Publicerad

Kenyanskan Faith Kipyegon, 30, putsade sitt eget världsrekord på 1 500 meter med sju hundradelar på gårdagens Diamond League-gala i Paris. Då OS avgörs i samma stad senare i sommar siktar hon på dubbla guld.

– Jag kommer absolut att dubblera i Paris, 1 500 och 5 000 meter, säger hon.

Faith Kipyegon har dominerat löpningen de senaste åren med flera världsrekord och dubbla VM-guld i Budapest förra sommaren.

Till OS i Paris kommer hon i kanonform. I söndags förbättrade hon nämligen sitt världsrekord med sju hundradelars marginal då hon vann på tiden 3.49,04 på Diamond League-galan i Paris före australiensiskan Jessica Hull och brittiskan Laura Muir som båda satte nationsrekord.

– Det känns otroligt att sätta världsrekord. Jag är på rätt väg mot Paris-OS. Efter de kenyanska OS-uttagningarna visste jag att jag var i världsrekordform, säger Kipyegon.

På OS siktar hon på att göra om dubbeln för VM i Budapest och vinna både 1 500 meter och 5 000 meter. Det trots att säsongen varit skadefylld.

– Jag var väldigt rädd med tanke på min skada-. Jag visste inte om jag skulle klara det. Men jag lät det ta tid, litade på mitt team och höll mig borta från tävlingar länge. Jag kommer absolut att dubblera i Paris, 1 500 och 5 000 meter, säger kenyanskan.

Se Faith Kipyegon sätta världsrekord i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.