Jamaica tog en trippel på 100 meter vid VM i Eugene 2022. Från vänster: Elaine Thompson Herah, Shelly-Ann Fraser-Pryce och Shericka Jackson. Foto: Charlie Riedel

Elaine Thompson-Herah gör det oväntade bytet: ”Ur svårigheter föds mirakel”

Uppdaterad
Publicerad

Femfaldiga OS-mästaren Elaine Thompson-Herah går över till rivalen Shelly-Ann Fraser-Pryces tränare Reynaldo Walcott inför OS i Paris nästa år då hon har gulden på 100 och 200 meter att försvara.

”Ur svårigheter föds mirakel”, skriver Thompson-Herah på X.

Enligt uppgifter hade Thompson-Herahs förre tränare Shanikie Osbourne för höga löneanspråk för samarbetet. Övergången kommer en aning överraskande eftersom de två sprintdrottningarna haft en kylig relation.

Thompson-Herah hade problem med skador den förra säsongen och kvalade inte in till VM i Budapest individuellt utan fick springa i försöket på 4x100 meter.

Även Fraser-Pryce fick sin säsong försenad på grund av skador men tog sig till Budapest och fick med sig ett brons på 100 meter och ett silver på 4x100 meter, hennes 23:e och 24:e medalj sammanräknat i VM och OS.

”Fortfarande lika hängiven som någonsin”

”Ur svårigheter föds mirakel”, skriver Thompson Herah på X.

Det finns en tro på att 31-åriga Thompson-Herah, tvåa genom tiderna på 100 meter med 10,54 från 2021, ska återfå gammal superform.

”Thompson-Herah är fortfarande lika hängiven som någonsin till sin löpning och visar ett otvetydigt fokus på vägen framåt”, skriver teamet runt den nye tränaren i ett uttalande.

Enligt Jamaica Observer hade skojätten Puma en avgörande roll för bytet av tränarmiljö för Thompson-Herah.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.