Nära personbästat – trots matförgiftning: ”Mådde inte så bra”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nära personbästat – trots matförgiftning: ”Mådde inte så bra” Foto: SVT

Emil Danielsson nära personbästat – trots matförgiftning: ”Mådde inte så bra”

Uppdaterad
Publicerad

Emil Danielsson var nära sitt personbästa på 1500 meter inomhus vid Nordenkampen i Karlstad.

Det trots att han drabbades av en matförgiftning i går.

– Det var en lite tuff uppladdning, säger han till SVT Sport.

Danielsson slutade tvåa i Karlstad efter att ha blivit omsprungen av Narve Gilje Nordås på upploppet.

Norrmannen vann på personbästat 3.41,81 medan Danielsson var 16 hundradelar bakom med 3.41,97 – strax över svenskens personliga rekord på 3.41,89 från tidigare under säsongen. Finländaren Santtu Heikkinen blev trea med 3.44,21.

Ett offensivt och bra lopp av 25-årige Danielsson som inte riktigt räckte till seger, men trots allt var karriärens näst bästa notering inomhus.

Än mer imponerande är prestationen med tanke på uppladdningen.

– Jag fick en matförgiftning i går så jag mådde inte så bra i går kväll.

”Då såg det mörkt ut”

Trodde du i natt att du skulle kunna springa i dag?

– Nej, då såg det mörkt ut. Men jag kände att jag bara behövde klara av det och sedan var kroppen med igen, det var så pass kortvarigt. Men det är synd för jag har känt mig i otroligt bra form den här veckan så jag hade hoppats på lite mer i dag. Nu vågade jag inte riktigt vara så offensiv som jag kanske hade velat, säger han.

SVT:s expert Alhaji Jeng om att tävla efter magsjuka:

– Det sätter sina spår, speciellt för en långdistansare där krafterna ska hushållas med under ett lopp. Det är en annan sak om man är en hoppare och bara ska springa 40 meter för att sedan hoppa. Då påverkar det inte lika mycket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.