• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Armand Duplantis konkurrenter Sam Kendricks och KC Lightfoot missar VM. Foto: TT och Bildbyrån

Duplantis största rivaler missar VM

Uppdaterad
Publicerad

Armand Duplantis behöver inte oroa sig för världstvåan KC Lightfoot i VM i Budapest.

Amerikanen som tidigare under säsongen hoppat 6,07 – blev femma i USA:s VM-uttagningar i Eugene.

Bara de tre bästa får åka till VM.

VM-silvermedaljören Chris Nielsen gick in som en av favoriterna och levde upp till förväntningarna när han tog hem segern på höjden 5,91.

Bakom honom fanns världstvåan KC Lightfoot och världsfyran Sam Kendricks som de största konkurrenterna, men de båda får stanna hemma.

Superskrällen

24-årige Zack McWorther tog sensationellt hem andraplatsen, med sitt 5,86-hopp. En höjning av hans personliga rekord med fjorton centimeter.

5,81 var det tre hoppare som tog sig över. Zach Bradford, KC Lightfoot och Sam Kendricks, men då den förstnämnde klarade på första försöket – belönas han med VM-platsen.

Den enda chansen för Lightfoot och Kendricks att nå VM är nu om någon av de tre representanterna skadas.

VMi friidrott 2023 avgörs i Budapest, Ungern, mellan den 19 och 27 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.