Friidrott

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här försvinner fransyskan Flavie Renouard ner i vattengraven. Foto: SVT

Flavie Renouard föll handlöst ner i vattengraven

Uppdaterad
Publicerad

31 grader, gassande italiensk sol och kval till EM-finalen på 3000 meter hinder.

Då föll den franska löparen Flavie Renouard ner i den kalla vattengraven och hamnade helt under ytan.

– Oj, ett fall till ja, utbrister SVT:s expertkommentator Alahji Jeng.

Det var under slutvarvet när klungan av flera trötta löpare skulle ta sig över det sista hindret som Flavie Renouard inte lyckades hoppa över hindret utan i stället föll ner i vattengraven.

– Så är det ett fall. Oj, ett fall till ja, utbrast SVT:s Niklas Nord och Alhaji Jeng på kommentatorsplats.

Friidrotts-EM

Efter målgång la sig, en tillsynes slutkörd Renouard, ner på löparbanan där hon kollades till av landsmanninan Alice Finot som vann kvalloppet på 9.29,28.

Lillemo bjöd på show

I samma lopp stod Emilia Lillemo för en uppseendeväckande insats. Den 24-åriga svenskan gick ut stenhårt och hade som mest hela 40 meter ner till den närmast jagande klungan.

Täby IS-löparen, tappade förvisso orken under den andra halvan av sista varvet men sprang in på en femteplats och personbästa på 9.33,01.

–Jag och min tränare var överens om att jag springer som bäst när jag går upp i täten och bara kör. Så det vara verkligen bara att ge allt och jag sa till mig själv att jag åker fan inte härifrån utan att vara i final. Så jag är jätteglad, säger Emilia Lillemo till SVT Sport efter loppet.

Söderholm till final

Även Linn Söderholm är klar för EM-final. 28-åringen, som tillvardags tävlar för Sävedalens AIK, putsade i ett tidigare kvallopp sitt personbästa till 9.34,62. En förbättring med åtta och en halv sekund.

EM-finalen på 3000 meter hinder avgörs på söndag klockan 22.00 och sänds här i SVT.

Emilia Lillemo

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Emilia Lillemo stod för en uppseendeväckande insats när hon tog sig till final på 3000 meter hinder. Foto: Manon Cruz / BILDBYRÅN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-EM

Mer i ämnet