Sherica Jackson, Shelly-Ann Fraser-Pryce och Elaine Thompson-Herah vid de jamaicanska mästerskapen i midsommarhelgen. Foto: Bildbyrån

Jamaicanska OS-mästaren visar form inför Tokyo

Uppdaterad
Publicerad

När Sha'Carri Richardson stoppades från att springa 100 meter individuellt i Tokyo verkade vägen öppen för ett tredje OS-guld för Shelly-Ann Fraser Pryce på distansen, men hon fick i dag stryk av den jamaicanska lagkamraten Elaine Thompson-Herah som vann i Ungern på imponerande 10,71.

Det var bara 0,01 över hennes personrekord och tiden är en tangering av hennes OS-guld-tid från Rio de Janeiro 2016. Dessutom fick självtroendet en knuff i rätt riktning lagom till mästerskapet.

– Jag är väldigt glad åt att ha sprungit på 10,71. Det är inte riktigt personrekord men jag är väldigt tacksam, säger Thompson-Herah till det internationella friidrottsförbundet från Szekesfehervar. Medvinden var måttliga 0,6 meter/sekund.

Hon drog iväg från Fraser-Pryce i det senare partiet av loppet. Fraser-Pryce, som är tvåa genom tiderna med 10,63 från tidigare i år. Den avstängda konkurrenten Richardson hade sprungit på 10,72 medan Thompson-Herah sänkte sig från 10,82 vid de jamaicanska mästerskapen i midsommarhelgen.

Även utan Richardson kommer det att bli ett intressant lopp i Tokyo. Marie-Josee Ta Lou var trea med 10,86 och Blessing Okagbare fyra på 10,89.

Bol åter under 53 sekunder på 400 m häck

Femke Bol visade styrka med att återigen springa under 53 sekunder på 400 meter häck. Hon satte ett jättepersonrekord på Bauhausgalan i Stockholm i söndags med 52,37. I dag hade hon 52,81.

– Det var ett till lopp på 52 sekunder men nu är jag väldigt trött, säger nederländskan.

Ståhl fortsätter vinna

OS kryper allt närmare och Daniel Ståhl fortsätter att toppa resultatlistorna. På en gala i Ungern kastade han ännu en gång längre än sina konkurrenter.

67,71 meter räckte för att säkra segern denna gång, exakt en meter längre än tvåan Andrius Gudzius. Simon Pettersson hade en mindre lyckad dag och stannade på 63,03, ett kast som räckte till en sjätteplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.