Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Shelly-Ann Fraser-Pryce sprang samtliga 100 meterslopp under 11 sekunder. Foto: Petr David Josek

Fraser-Pryce klar för sitt femte OS: ”Glad att jag lyckades”

Uppdaterad
Publicerad

I helgen blev trefaldiga OS-guldmedaljören Shelly-Ann Fraser-Pryce klar för sitt femte olympiska spel när hon kom trea i de jamaicanska OS-uttagningarna på 100 meter.

Inför friidrotts-kvalet i Kingston har det spekulerats om den flerfaldiga världs- och OS-mästarens form. Hon tog sig med självklarhet vidare till final där hon slutade trea på tiden 10,94.

– Det här har varit en utmanande säsong med många toppar och dalar. Jag är glad att jag lyckades ta en plats och ser fram mot att kunna fokusera på Paris nu, säger 37-åriga Shelly-Ann Fraser-Pryce enligt world athletics.

OS-kvalet vanns av Shericka Jackson (10,82), tvåa blev 19 åriga OS-debutanten Tia Clayton (10,90), som slog till med personbästa 10,86 i semifinalen. Med det är de också klara för de olympiska spelen i Paris. Friidrotten börjar den 1 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet