Shelly-Ann Fraser-Pryce är vidare till semifinal på 100 meter.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Shelly-Ann Fraser-Pryce är vidare till semifinal på 100 meter. Foto: Bildbyrån

Shelly-Ann Fraser-Pryce tog första stegen mot sjätte 100-metersguldet

Uppdaterad
Publicerad

Shelly-Ann Fraser-Pryce tog de första stegen mot ett sjätte individuellt VM-guld på 100 meter när hon vann sitt försöksheat på 11,01.

Den 36-åriga jamaicanskan har på grund av skadeproblem bara sprungit två 100-meterslopp på hela säsongen och var svårbedömd inför mästerskapet i Budapest.

– Jag har inte kunnat träna 100 meter så mycket som jag velat den här säsongen men jag är här och får lita på min erfarenhet och hoppas att Gud kan ge mig en stor mästerskapstitel, säger Fraser-Pryce till TV4.

Friidrotts-VM

Du har redan fem VM-guld på 100 meter. Vad gör du för att motivera dig?

– Min största motivation är att jag kan få ut ännu mer och jag tror verkligen på den känslan, säger Fraser-Pryce som dagen till ära har en knallröd frisyr.

Under VM i Eugene förra året bytte hon modell och hårfärg till varje tävling.

”Allt kan hända”

Hon vill inte peka ut några farliga motståndare, medveten om att hon slår ur underläge, utan vill bara ta sig till finalen.

– Ingen kan känna sig säker på att ta sig till final och allt kan hända fram till dess, säger Fraser-Pryce som fick ta selfies med medtävlare på innerplanen.

Fraser-Pryce tog sitt första VM-guld redan i Berlin för 14 år sedan. Sha'Carri Richardson var snabbast i försöket med 10,92. De flesta favoriter valde att försöka ta det så lugnt som möjligt för att spara så mycket kraft som möjligt.

Både semifinal och final avgörs sent under måndagskvällen.

Till resultaten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet