• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fredrik Samuelsson skada sätter stopp för VM-jakten Foto: Bildbyrån

Fredrik Samuelsson allvarligt skadad under VM-jakten

Uppdaterad
Publicerad

Tiokamparen Fredrik Samuelsson drog på sig en allvarlig skada under friidrotts-SM, där han försökte kvala in till VM.

Enligt Samuelssons far, Janne Samuelsson, såg det inte bra ut.

– Han vred till foten. Kanske brutit foten. Säsongen är körd, säger han till Radiosporten.

Det skulle bli en jakt på en VM-biljett för Fredrik Samuelsson under SM. Han hade inlett med starkt resultat på 100 meter, för att sedan hoppa 7,43 första hoppet av längdhoppet.

Då skulle Samuelsson satsa för att komma än längre, men trampade då snett enligt hans far Janne som var dyster när han pratade med Radiosporten.

– Han trampade över plankan med en halv fot och halkade då och vred till, och kanske bröt foten. Definitivt fått foten ur led. Tävlingen idag är naturligtvis körd, och säsongen är körd. Det är bara att hoppas att det går att läka till nästa år. Man tänker ganska dystra tankar nu, det är sent i karriären, säger han.

– Det såg så bra ut inledningsvis. Men i själva hoppet såg det ut som om foten gick ur led. Vi får avvakta och se vad rapporterna säger men riktigt riktigt tråkigt och man lider med honom, säger SVT Sports expert Alhaji Jeng.

Till SVT Sport meddelade Frediks mamma Maria att han dragit på sig tre mindre frakturer. Om det blir operation eller inte är ännu inte klart, utan det bestäms vid ett senare skede efter bedömning från specialister.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.