Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: C More

Armand Duplantis segrare i Oslo – misslyckades på galarekordet

Uppdaterad
Publicerad

Armand Duplantis tog hem segern i Bislett Games i Oslo.

Efter visst besvär, i stavhoppsgigantens mått mätt – ”Mondo” rev på både 5,91 och 6,01 – men klarade båda på andra försöket.

– Jag brukar ha problem här i Oslo, jag vet inte vad det är, säger Duplantis till C More.

En lättad Armand Duplantis skrek ut sina känslor efter att ha svävat över ribban på 6,01 och därmed vunnit Diamond League-tävlingen.

Det var fjärde året i rad som Duplantis vinner stavhoppstävlingen i Oslo. Men trots det är det något som han inte tycker stämmer med arenan.

– Det är något med banan, jag får inte samma svar när jag springer. Det är en väldigt specifik rytm jag försöker hitta när jag springer och om något är svårt då blir det svårt för mig, säger Duplantis.

”Ska inte klaga”

Efter att segern var klar höjde Duplantis ribban till 6,12 som skulle inneburit nytt världsårsbästa och galarekord. Det tredje försöket var klart närmast för Duplantis – men det ville sig inte för den svenska storstjärnan som därmed stannade på för honom blygsamma 6,01.

– Jag ska inte klaga. Jag är fan ganska nöjd. Jag är alltid nöjd med att vinna och hoppa över sex meter, säger Duplantis som tävlar härnäst i Tjeckien.

Tvåa kom Christopher Nielsen, USA, och trea John Ernest Obiena, Filippinerna, som båda klarade 5,91 som bäst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.