Stefan Olsson slutar på generalsekreterare på Svenska friidrottsförbundet. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Friidrottspampen Stefan Olsson slutar efter 16 år

Uppdaterad
Publicerad

Han har varit förbundskapten, sportchef och är i dagsläget generalsekreterare.

I mars 2025 tackar dock Stefan Olsson, 62, för sig.

– Jag tror personligen att det blir bra med ett nytt ledarskap som kan utveckla och ta svensk friidrott in i framtiden, säger han till förbundet.

Stefan Olsson har genom åren haft flera tunga ledaruppdrag på Svenska friidrottsförbundet där han de senaste nio åren varit högste tjänsteman i form av generalsekreterare.

När Svenska friidrottsförbundets styrelse inom kort börjat ta fram en ny strategi, som ska föra svensk friidrott framåt, blir det utan Olsson.

– Jag tror personligen att det blir bra med ett nytt ledarskap som kan utveckla och ta svensk friidrott in i framtiden, säger han till svenska friidrottsförbundet och fortsätter:

– Semestern gav som vanligt extra tid för reflektioner och just den här sommaren blev lite speciell då jag bestämde mig för att sluta. Det finns ingen dramatik i beslutet utan det är något som växt fram under det senaste halvåret.

Olsson, som var förbundskapten 2009-2013, kliver av sitt uppdrag som generalsekreterare på förbundsårsmötet i Karlstad i slutet av mars nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.