Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån.

Greg Duplantis om skadan: ”Jag är orolig”

Uppdaterad
Publicerad

Armand Duplantis vann VM-guld och siktade på världsrekordet – trots en skadekänning.

Tränaren och pappa Greg Duplantis berättar om oron.

– Vi måste förstå vad som orsakar det så att vi kan stoppa det, säger han till SVT Sport.

Greg Duplantis avrådde Armand från att fortsätta hoppa på världsrekordhöjden 6,23 efter att han säkrat VM-guldet och klarat 6,10.

Men ”Mondo” ville fortsätta och nämnde publikens förväntningar som en anledning. Något världsrekord blev det inte. Greg Duplantis pekar på alla höga hopp han tvingades göra i tävlingen men också hans problem med baksida lår som orsaker till att försöken inte lyckades.

– Han kunde inte springa så bra som han brukar, säger Greg Duplantis.

”Drabbas av saker”

Armand Duplantis har varit förskonad från skador tidigare under sin karriär men Greg tror att detta är något de får vänja sig vid.

– Man drabbas av saker när man stavhoppar. Jag tror detta är något vi måste hantera framöver nu. Han har varit väldigt lyckosam tidigare.

Greg Duplantis berättar att de är osäkra på vad det är som orsakar sonens problem men tror ändå inte att det är så allvarligt med tanke på att ”Mondo” ändå kan springa.

– Om han kan springa kan han inte vara så skadad, det är så jag ser på det. Även om det inte verkar så allvarligt så är jag orolig. Vi måste förstå vad det är.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.