Kanada vinner skrällguld på 4x100 meter – efter USA:s växlingshaveri. Foto: Kanal 5/Max

Guld till Kanada efter växlingshaveri av USA

Uppdaterad
Publicerad

Andre de Grasse förde Kanada till ett sensationellt guld på 4x100 meter. Långt bakom sprang USA i mål men blev diskat.

de Grasse såg till att Kanada vann på 37,50 och Sydafrika var tvåa på 37,57 med Akani Simbine på den sista sträckan. Storbritannien tog ett brons på 37,61 i den jämna finalen.

Övriga i det kanadensiska guldlaget som firade med damerna som blivit sexa i sin final en kvart tidigare var Aaron Brown, Jerome Blake och Brendon Rodney.

OS i Paris 2024

Det var i den första växlingen allt gick snett för favorittippade USA. Christian Coleman sprang in i Kenneth Bednarek som gått för tidigt och sedan fick vänta in pinnen. I kaoset lämnades pinnen över utanför växlingszonen och USA blev diskat efter att ha sprungit i mål som sjua.

– Vi kom ut hit och vi hade inställningen att utan att riskera något så skulle vi inte kunna vinna, så vi gick för något stort men det inträffade inte, säger USA:s Kyree King enligt AP.

Problemen för USA inleddes tidigare när 100 m-vinnaren Noah Lyles hoppade av spelen efter att ha sprungit 200 meters-finalen med covid under gårdagen. Förbannelsen för USA:s herrar och 4x100 meter fortsätter. Laget har inte tagit en medalj på 20 år.

USA:s damer med Sha'Carri Richardson som avslutare som hem guldet på 41,78 där Storbritannien blev tvåa på 41,85.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet