Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Marileidy Paulino ställde Sydney McLaughlin-Levrone i skuggan i Paris. Foto: TT Nyhetsbyrån

Häckdominanten McLaughlin stumnade på upploppet

Uppdaterad
Publicerad

Det fanns stora förväntningar på häckdominanten Sydney McLaughlin-Levrone inför hennes utomhusdebut på 400 meter slätt vid Diamond League-galan i Paris. Men syran tog över och amerikanskan vann inte ens loppet.

– Jag är inte förvånad över att ha vunnit loppet eller över tiden. Jag har förberett mig väldigt väl, säger Marileidy Paullino till arrangören efter 49,12, vilket var 0,14 över hennes världsårsbästa.

McLaughlin-Levrone blev tvåa på 49,71 vilket var första gången hon sprang under 50 sekunder. Men med ett världsrekord på häcken på 50,68 fanns betydligt större förväntningar.

Naser tillbaka efter dopningsavstängningen

Det såg ut att gå enligt plan fram till början av uploppet då McLaughlin ledde klart men sedan kom klubban och hon började trampa luft. Med ett mycket bättre disponerat lopp klev årets världsetta Marileidy Paullino förbi och vann klart.

Trea blev Salwa Eid Naser på 49,95 – hennes andra tävling efter dopningsavstängningen för missar i vistelserapporteringen. Tidigare i veckan sprang hon på 49,78. Bahrainlöparen gjorde sensation vid VM i Doha 2019 genom att vinna på 48,14. 

Keely Hodgkinson vann 800 meter på brittiska nationsrekordet 1.55,77 och strålade efteråt.

– Jag är lite i chock att jag kunde springa så snabbt, säger Hodgkinson till arrangören.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.