Arkivbild. Armand Duplantis. Foto: TT

Här är truppen till inomhus-EM

Uppdaterad
Publicerad

Svenske stavhoppsstjärnan Armand Duplantis åker på inomhus-EM trots sin känning.

Det presenterade förbundskaptenen Karin Torneklint under fredagen.

Den 4-7 mars arrangeras inomhus-EM i polska Torun, och det är totalt åtta namn som presenterades av förbundskaptenen Karin Torneklint under fredagen.

– Jag ser verkligen fram emot ett mästerskap igen. Vi har längtat så länge och det är många som visat fantastisk form redan. Jag tror på ett lag med ca 30 personer innan alla uttagningar är klara. Det är många om vissa platser så där lär jag vänta med vissa uttagningar, säger förbundskaptenen till Svenska friidrottsförbundet.

Duplantis med i truppen

I tisdags avbröt Armand Duplantis tävlingen i franska Lievin på grund av att han kände sig öm i högra baksidan av låret – men han är med i truppen till EM.

– Han ville inte riskera något men han är säkert återställd inom en vecka, förklarade Daniel Wessfeldt, manager, till SVT Sport efter tävlingen.

En annan som åker till Polen är Fanny Roos – 26-åringen som satt nytt svenskt rekord efter rekord bara i år.

Hela uttagningen:

Thobias Montler

Armand Duplantis

Andreas Kramer

Wictor Petersson

Carl Bengtström

Lovisa Lindh

Khaddi Sagnia

Fanny Roos

Källa: Svenska friidrottsförbundet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.