• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergvik i Söderhamns kommun, Gävleborgs län. Det brinner kraftigt i ett radhus. Räddningsledaren uppmanar människor och trafik i området att hålla sig borta. Information om händelsen kan fås på restaurangen vid Bergviks IP. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Se Jakob Ingebrigtsens kaxiga gest i spelaren ovan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Jakob Ingebrigtsens kaxiga gest i spelaren ovan. Foto: TV4

Jakob Ingebrigtsen om kaxiga gesten: ”Ville få igång publiken”

Uppdaterad
Publicerad

Jakob Ingebrigtsen visade superform när han vann den andra semifinalen på 1 500 meter på 3.34,98. På upploppet showade han med publiken med stora gester.

– Jag tänkte att jag skulle få igång publiken innan de ungerska deltagarna skulle börja tävla ganska tätt efteråt, säger Ingebrigtsen.

Strax efteråt blev det ett öronbedövande jubel på nationalstadion i Budapest när hemmakastaren Bence Haladz tog ledningen med sitt första kast på 80,82 i släggfinalen, ett resultat som räckte till ett brons.

Friidrotts-VM

I den femte omgången fick kanadensaren Ethan Katzberg iväg segerkastet på 81,25 och noterade nationsrekord. I samma omgång fixade polacken Wojciech Nowicki silvret med 81,02.

SE MER: Höjdpunkter från friidrotts-VM i Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet