Jakob Ingebrigtsen har fått skäll av familjen efter att ha åkt till Zürich för att springa 1 500 meter. Foto: Jarek Praszkiewicz

Jakob Ingebrigtsen trotsar familjens råd om att stanna hemma: ”Har fått mycket skäll”

Uppdaterad
Publicerad

Jakob Ingebrigtsen blev sjuk efter sitt världsrekord på 3 000 meter förra söndagen. Han kommer ändå att ställa upp i reprisen på OS-finalen på 1 500 meter i Zürichs Diamond League-tävling under torsdagen mot familjens önskan.

– Jag har fått mycket skäll, säger Ingebrigtsen.

Storfavoriten Ingebrigtsen drog i hård jämn fart i OS-finalen i Paris och blev sedan passerad av inte mindre än tre löpare och missade pallen som fyra trots att han sprang på en så pass bra tid som 3.28,24.

Den sensationelle OS-mästaren Cole Hocker besegrades av Ingebrigtsen i Lausanne för två veckor sedan då norrmannen vann på 3.27,83. Tvåan från OS, Josh Kerr, har tagit det lugnt och tränat med klubbkompisar i Skottland medan trean Yared Nuguse sprang en engelsk mil på Düsseldorfs gator på 3.51,9 i söndags.

Förutsättningarna i Zürich och klassiska Letzigrund-stadion är bättre för Ingebrigtsen med harar och ljusramper enligt gängse galamodell. Men den genomgångna sjukdomen ger ett osäkerhetsmoment.

”Göra det bästa av det”

– Jag önskar så klart att jag var bättre förberedd på det som möter mig i morgon, men det är så det är. Jag kan inte kontrollera det. Vi måste försöka trivas och göra det bästa av det, säger Ingebrigtsen, som var ute och kände på banorna, enligt NRK.

NRK frågade specifikt vilka det är som skällt på honom.

– Det är mest Elisabeth, Henrik och Filip. Det är lite så men de insåg ganska snabbt att det behövdes mycket för att jag inte skulle vara här, säger Jakob och pratar om frun och bröderna som har en stor roll i träning och planering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.