Andreas Kramer och Kajsa Bergqvist

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Andreas Kramer väljer bort Finnkampen för att springa i Diamond League-finalen i Bryssel Foto: Bildbyrån

Kajsa Bergqvist om nobben från Andreas Kramer: ”Försökte hålla det öppet”

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Kramer prioriterar Diamond League och avstår deltagande i Finnkampen. Förbundskaptenen Kajsa Bergqvist försökte få med 800-meterslöparen men fick nobben.

– Tyvärr blev det ett definitivt nej efter ett samtal i måndags, säger Bergqvist till SVT Sport.

Sverige är i underläge sett till ”papperskampen” både på dam- och herrsidan baserat på årsbästa och Bergqvist betonar det viktiga i att kämpa om varje poäng.

– Vi låg efter inför förra året men visade att vi kunde plocka in med vår sisu och vi hoppas kunna upprepa kraften i laget från förra året, säger Bergqvist.

Hör Bergqvist berätta om den dramatiska upplösningen förra året, som fungerar som inspiration i år i spelaren ovan.

I det läget är det tufft att tappa Andreas Kramer, som varit stensäker på lopp på 1.44 och bättre.

– Han sa nej till att springa 800 och 1500 meter tidigt men vi försökte hålla det öppet så länge som möjligt fram till i måndags och att han ändå skulle vara med. Tyvärr blev det ett definitivt nej efter ett samtal i måndags eftermiddag, säger Bergqvist.

Philström tog en dubbel förra året

I söndags kvalade Kramer in till Diamond League-finalen i Bryssel den 14 september som åttonde och sista löpare och vill efter en sjukdomsperiod lägga in grundträning. Och avstår Finnkampen.

– Vår målsättning är att ställa upp med bästa lag på Finnkampen sedan är det som det är. När han inte är med så får man kraftsamla ännu mer för att plocka in de pinnarna vi tappar här, säger Bergqvist.

Förra året vann Samuel Philström, som haft en ännu bättre säsong i år, dubbelt på 800 och 1 500 meter.

– Det brukar bli taktiska lopp och det brukar passa mig ganska bra att det går lite långsammare med en snabb avslutning, säger Philström.

Finnkampen i Helsingfors:

30 augusti:
17.15-18.00, SVT1/SVT Play
18.00-20.45, SVT2/SVT Play

31 augusti:
16.45-17.50, SVT1/SVT Play
17.50-20.45, SVT2/SVT Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.