Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En besviken förbundskapten Kajsa Bergqvist berättar att protesten avslogs Foto: SVT

Kajsa Bergqvist: ”Solklart att Ali ska diskas”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige lämnade in en officiell protest efter att italienaren Chituru Ali bara fått ett gult kort och inte diskats efter sin misstänkta tjuvstart på 100 meter.

– Vi tycker att det är fullkomligt solklart att Ali ska bli diskad, säger förbundskaptenen Kajsa Bergqvist

Det utbröt febril aktivitet i innandömet av olympiastadion under den sena lördagskvällen. Den svenska landslagsledningen ville se hemmalöparen Ali diskad, men fick inget gehör hos juryn.

– Protesten är avslagen. Vi har haft en lång diskussion där inne. De menar på att det är en rörelse han göra innan skottet går av. Att det inte är en tjuvstart. Vi tycker det är väldigt tydligt att det är en tjuvstart, säger Bergqvist till SVT Sport.

Friidrotts-EM

”Är inte fair play”

Den svenska ledningen har tittat på den omdiskuterade starten ur flera olika vinklar och är övertygad om att ett regelbrott begåtts. Tjuvstarten var på tolv tusendelar.

– Det en solklar tjuvstart och det är ingen annan som rycker eller rör sig utan han sticker helt själv. Det är inte fair play. Det här ska bara inte gå igenom. Jag hoppas att de neutrala domarna går emot starterdomaren. Det är egentligen ingenting att diskutera, säger Bergqvist.

Chituru Ali har inte sett tjuvstarten i repris men menar att den borde vara okej.

– Jag tycker att den var bra, säger italienaren enligt Expressen.

Om Ali diskats hade Henrik Larsson flyttat upp på bronsplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-EM

Mer i ämnet