Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Kajsa Bergqvist berätta om känslorna under VM-finalen i diskus. Foto: SVT/Bildbyrån

Kajsa Bergqvists starka känslor när Daniel Ståhl tog VM-guld – berättar i Bäst när det gäller

Uppdaterad
Publicerad

VM-finalen i diskus förra året blev en gastkramande duell mellan Daniel Ståhl och Kristjan Che.

Förbundskapten Kajsa Bergqvist minns den känslomässiga berg- och dalbanan.

– Det var nästan plågsamt, säger hon i dokumentärserien Bäst när det gäller.

De båda diskusgiganterna levererade på högsta tänkbara nivå i VM-finalen 2023. Daniel Ståhl hade sista kastet och behövde kasta över 70 meter för att kliva förbi Kristjan Che och vinna VM-guld.

– Om jag ska vara helt ärlig så... det var nästan plågsamt att titta på den där diskusfinalen, säger Kajsa Bergqvist i den fjärde delen av Bäst när det gäller, som följer friidrottslandslaget säsongen 2023.

Hyllas av Jeng

Svensken lyckades. Och kastet på 71,46 meter utlöste ett svenskt glädjevrål i Budapest. En prestation som hyllas stort av SVT:s expert Alhaji Jeng.

– Det går inte att beskriva vilken bragd han faktiskt gör. I mästerskap kan man inte förvänta sig samma sak som man ser i vissa galor, med kast över 70 meter, säger han. I klippet ovan förklarar experten varför Ståhls prestation knappt är möjlig.

Se den tredje säsongen av Bäst när det gäller i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.