• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Khaddi Sagnia vann i Göteborg. Foto: Bildbyrån

Khaddi Sagnia vann på hemmaplan

Uppdaterad
Publicerad

Khaddi Sagnia, 28, kom hem till Göteborg och plockade en klar seger.

Längdhoppsstjärnan vann Gothenburg Games efter att ha hoppat 6.58.

Under torsdagskvällen ägde friidrottstävlingen Gothenburg Games rum för första gången. För Khaddi Sagnia var tävlingen extra speciell, då den genomfördes i hennes hemstad.

– Det känns så coolt. När det är på hemmaplan vill man självklart vinna, sa Sagnia till Göteborgs-Posten inför tävlingen.

Och den 28-åriga längdhopperskan fick en fin start på tävlingen. Av totalt åtta tävlande var Khaddi Sagnia sist ut att göra sitt första hopp – och hon tog ledningen direkt genom att hoppa 6.52.

Sagnia följde upp det genom att hoppa 6.58, vilket blev kvällens längsta hopp. Tvåa i tävlingen blev Tilde Johansson med 6.38. Maja Åskag, som hoppade 6.33, blev trea.

I slutet av januari hoppade Sagnia 6.75 i säsongsdebuten, och hennes personrekord inomhus är 6.92.

Montler tvåa

Ett annat stort svenskt friidrottsnamn som deltog i Gothenburg Games var Thobias Montler. Längdstjärnan hoppade 7.98 som längst och slutade tvåa bakom Miltiadis Tentoglou. Den grekiske 24-åringen vann efter att ha hoppat 8.12.

För några dagar sedan visade Montler fin form när han hoppade 8.19 på GP-tävlingen i Sätrahallen.

KLIPP: Armand Duplantis klarade 6,10 i Uppsala i premiären

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Duplantis vann i säsongsdebuten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.