Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Maja Åskag tävlar på U23-EM. Foto: Bildbyrån.

Maja Åskag nordisk mästare – hoppade 14 meter

Uppdaterad
Publicerad

Maja Åskag stod som segrare i Nordiska mästerskapen.

Och detta med ett starkt hopp på 14,00 meter.

Inför säsongsdebuten utomhus menade Maja Åskag själv att formen är god och när Nordiska mästerskapen väl gick av stapeln under söndagen visade stjärnan att så var fallet.

Hon stod som segrare i trestegsklassen, med ett starkt hopp på 14,00 meter. Det är bara fem centimeter från 20-åringens personbästa.

– Det kändes väldigt bra, redan på uppvärmningen kände jag att det kunde bli långt, säger hon till SVT Sport.

Vad är målet nu, med denna starka säsongsstart?

– Jag hade några väldigt bra övertrampshopp som nog var svenskt rekord, så det känns som det är väldigt nära. Sen har jag inte toppat än utan jag ska vara som bäst i juli och augusti så det kan nog bli riktigt bra när jag väl är i toppform. Målet är svenskt rekord, guld på junior-VM och att kvala till VM. Det är så himla roligt när det går bra så nu är man hungrig för mer.

Tvåa i klassen blev Rebecka Abrahamsson, som hoppade 13,59. Detta dock med vind på +2,2 meter/sekund. På tredjeplats slutade norskan Rachel Ombeni, med nytt personbästa på 13,43.

Även sprintern Henrik Larsson stod som segrare under söndagen, på 200 meter. Han putsade sitt eget personliga rekord ordentligt, med en tid på 20,44 vilket är 34 hundradelars förbättring. Larsson närmade sig därmed också Johan Wissmans svenska rekord på 20,30.

Se Åskags segerhopp i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.