Foto: Bildbyrån

Miljonregn väntar Mondo: ”Kraftiga bonusar för världsrekord”

Uppdaterad
Publicerad

Efter två världsrekord inom loppet av en vecka är Armand Duplantis friidrottsvärldens hetaste. Det menar hans agent Daniel Wessfeldt.

– Han kommer nu få startpengar som motsvarar den högst betalda friidrottaren i världen, säger han.

Inom loppet av en vecka har Armand Duplantis slagit två världrekord vid en ålder av 20 års ålder.

– Det som utmärker ”Mondo” (Armand Duplantis) är att han är så ung. Det är verkligen få förunnat att vara bra så tidigt.  Sedan att han har en sådan lägstanivå och en sådan potential som inte friidrottsvärlden har skådat sedan Usain Bolt. Så går det går det allmänna omdömet. Han är redan nu absoluta hetaste namnet inom friidrotten, det är ingen som kan konkurrera med honom, säger Armand Duplantis agent Daniel Wessfeldt.

Vad betyder det här rent ekonomiskt?

– Avtalen är byggda att du aldrig sitter med skägget i brevlådan. I takt med framgångarna ökar basbeloppet och givetvis är det kraftiga bonusar för ett världsrekord i friidrott. Duplantis avtal växer också dramatiskt när han slår världsrekord.

SE HOPPET: Här sätter Armand Duplantis nytt världsrekord

Miljonregn över ”Mondo”

Armand Duplantis fick nästan 290 000 kronor i prispengar för världsrekordet i Glasgow, och enligt Sportbladet handlade det om totalt ett miljobelopp för världsrekordet i Polen förra veckan. Vid utomhustävlingar betalar det internationella friidrottsförbundet 480 000 kronor för världsrekord.

– Han kommer nu få startpengar som motsvarar den högst betalda friidrottaren i världen, säger Wessfeldt, som tidigare arbetat med ryska stavhopperskan Jelena Isinbajeva.

– Men den här killen har ännu mer karisma och han bara går hem.  Duplantis har den här amerikanska  självsäkerheten och dessutom är han europé och svensk. En bättre kombination går inte att ha.  Ekonomin kommer inte bli något problem.

SE MER: Efter världsrekordet: ”Knappt att jag fattar själv”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.