”Mondo” om rekordjakten: ”Känns som att saker går emot”

Uppdaterad
Publicerad

Först avbröts ett rekordförsök i Schweiz efter mörkrets inbrott.

I dag var det vinden som satte stopp för Armand Duplantis som nu känner sig motarbetad av yttre förutsättningar.

– Kanske är det ödet. Jag vet inte, det känns bara konstigt. Det är olyckligt, säger Armand Duplantis till SVT Sport.

Även världens överlägset bästa stavhoppare kan känna sig motarbetad. De senaste veckorna har Armand Duplantis varit på rekordjakt. Målet är Sergej Bubkas 26 år gamla utevärldsrekord från Sestriere. Inte långt i från den italienska alporten, i Lausanne, var Duplantis nära rekordet. Då tvingades 20-åringen att avbryta sin jakt när solen gick ner och ingen annan ljuslösning kunde hittas.

”Som att saker går emot mig”

I dag var det istället vinden som ställde till det för ”Mondo”. På samma arena som han tog ett gastkramande EM-guld två år tidigare begärdes ribban upp på rekordhöga 6.15 men motvinden gjorde det nästintill omöjligt att klara höjden.

– Det känns lite som att saker går emot mig. Det känns som att de inte vill att jag ska klara rekordet. Kanske är det ödet. Jag vet inte, det känns bara konstigt. Det är olyckligt, säger ”Mondo” till SVT Sport.

Annars så kände sig Duplantis i fin form inför dagens tävlingar i Berlin.

– Jag kände mig bra när jag hoppade. Det känns som att jag är i en trevligt liten rytm. Det var bara oturligt att jag hade vinden i helt motsatt riktning från vad jag ville, säger han till SVT Sport.

Nu väntar endast två ytterligare tillfällen för Duplantis att lyckades med den efterlängtade rekordnoteringen. Diamond League-tävlingarna i Rom (17/9) och Doha (25/9) är sista stoppen på utesäsongen för 20-åringen.

– Jag kommer inte oroa mig över saker jag inte kan kontrollera såsom vinden och vädret. Jag kommer bara göra mig redo så gott jag kan. Jag kommer att vara redo att göra det bästa jag kan, det borde bli något bra, säger ”Mondo”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.