Montler floppade i finalen: ”Det svider”

Uppdaterad
Publicerad

Thobias Montler nämndes som ett medaljhopp inför längdhoppsfinalen. Han floppade och slutade elva på 7,81 – 29 centimeter från kvalresultatet i går.

– Jag är extremt besviken, säger Montler till SVT Sport.

Vare sig han eller tränaren Yannick Tregaro kunde sätta fingret på vad som gick fel. Det såg ju så bra ut i kvalet i går med 8,10.

– Det som svider är när jag tittar på resultattavlan: Det är en som hoppat bra med 8,30 resten har lekresultat för att vara ett VM, att man åker ut så svider, säger Montler.

Friidrotts-VM

– Han ska hoppa 7,93-94. Det ska han kunna hoppa vilken dag som helst i veckan, säger SVT Sports expert Christian Olsson om det resultat som hade räckt till ytterligare tre hopp i finalen.

Nu tog längdhoppsfinalen slut efter bara tre omgångar efter problem med ansatsen.

Kinesiskt skrällguld i sista omgången

Nu tog sig finalen och i det sista hoppet skrällde kinesen Wang Jianan med att hoppa 8,36 och ta guldet framför ögonen på storfavoriten Miltiadis Tentoglou som nådde 8,32.

– Det var otur för mig men inget fungerade för mig, är besviken. Jag tappade många centimeter vid landningen och på plankan. Men okej, det blev en andraplats även om jag förväntade mig att vinna på över 8,45, säger Tentoglou som hade fyra av de fem bästa hoppen i finalen.

”Det är något som stör mig”

Kände du att du var påkopplad?

– Nej, det kan jag inte påstå med tanke på hur jag hoppade. Det var bara dåligt av mig. Egentligen är jag i bra form och borde kunna hoppa längre men det är något med kopplingen, jag svarade inte och det är något som stör mig, säger Montler.

Precis som i kvalet satte sig Montler i problem efter ett första avbrutet hopp och det andra på 7,74. Tränaren Yannick ”Bam-bam” Tregaro försökte mana på Montler.

– Det finns inga ord Tobbe, sade Tregaro till Montler efteråt.

– Det här sista hoppet är inte dåligt men han är för långt bakom plankan. Det är skumt att vi hamnade i den här situationen. Jag vet inte riktigt varför. Glöden i själen brann inte, vi fick inte fart på brasan, utvecklade Tregaro efteråt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet