Thobias Montler berättar att han och rumskompisen Andreas Kramer redan bytt hotellrum två gånger. Foto: TT Nyhetsbyrån

Montler om hotellsituationen: ”Håller fortfarande på att byta rum”

Uppdaterad
Publicerad

Norge har valt att byta hotell. Sverige bor kvar.

Längdhopparen Thobias Montler och löparen Andreas Kramer delar hotellrum och med två dagar till VM är de nu på väg att byta till ett tredje rum.

– Jag och Andreas håller fortfarande på att byta rum. Först fick vi ett rum där toaletten var fruktansvärd. Det luktade jättemycket rök. Vi kände att ”nästan två veckor i detta rummet är inte optimalt”. När Andreas gick in i duschen trillade hela duschställningen ner. Vi fick ett nytt rum som var jättelitet i stället. Så nu ska vi få ett nytt rum igen, vi hoppas att det är bättre, säger Montler till SVT Sport.

Utöver dessa problem har även luftkonditioneringen ställt till det för svenskarna, inte minst med tanke på sjukdomsrisken då det är väldigt varmt i Doha, som ligger i öken.

– AC:n bara pumpar ut hela tiden. När man går in och ut hela tiden så måste man gå med tjocktröja på sig inomhus så det inte ska bli för stor skillnad.

På presskonferensen i Doha sa Montler också att han och Kramer gärna bytt hotell om de fått möjlighet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.