Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Thobias Montler blev sexa i VM-finalen. Foto: Bildbyrån

Montler sexa i längdfinalen – bästa internationella placeringen

Uppdaterad
Publicerad

Thobias Montler var elva i kvalet. I finalen hoppade han tre centimeter kortare med 8,00 men slutade sexa – hans bästa placering i ett VM eller OS.

– Jag är ändå nöjd över insatsen i dag. Jag får ge mig kredd att jag blir sexa med tanke på säsongen jag har haft. Jag går in i dag med lite halvsliten kropp, det slet mer än jag hade tänkt i går i kvalet, säger Thobias Montler till SVT Sport.

Vad känner du saknas?

Friidrotts-VM

– Ska man fajtas mot de bästa i världen på längderna som de hoppar i dag så kan man inte ha facitet som jag har tagit med mig.

Montler har varit nia och elva i sina två VM 2019 och 2022 och sjua i OS 2021.

Jätteduell mellan Tentoglou och upptickaren Pinnock

Segern gick till Miltiadis Tentoglou som säkrade vinsten i den sista omgången med 8,52. Inför den sista omgången ledde unge Wayne Pinnock med 8,50. Tentoglou hade då också 8,50 men ett sämre andrahopp.

Pinnock fick en bra plankträff och det blev ett par nervösa sekunder innan hoppet mättes upp till 8,38 och Tentoglou kunde ta jamaicanen i hand och tacka för en bra tävling.

– Den här tävlingen kan ha varit den tuffaste jag deltagit i, säger Tentoglou till Reuters.

Pinnock trodde att han hade guldet men fick se sig besegrad.

– Jag trodde först inte att det var möjligt men jag vet vad Tentoglou är kapabel till men trodde ändå inte på det för honom, men ett silver är väldigt bra. Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Pinnock som hade Tentoglou som idol när han var liten.

– Och nu var jag så nära att slå honom, så nära, säger Pinnock.

Se höjdpunkter från friidrotts-VM på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet