• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Mutaz Barshim hoppar 2,27 i höjdhoppskvalet på OS – trots skada

Uppdaterad
Publicerad

Han är regerande guldmedaljör i OS – men Mutaz Barshim såg ut att inte kunna ta sig till final då han föll ihop med vadsmärtor.

Men trots smärtorna tog han sig till final på höjden 2,27.

Det var under uppmärksammade former som de bästa vännerna, och konkurrenterna, Mutaz Barshim och Gianmarco Tamberi delade på guldet i OS i Tokyo.

Qatarien Barshim har dragits med skador under året, och när 33-åringen skulle gå för 2,27 slog olyckan till igen.

OS i Paris 2024

I det första försöket lyckades han inte ens slutföra hoppet då han haltade av och la sig ned med en skada på vaden.

Men den regerande OS-guldmedaljören skulle inte ge upp och han kom över ribban i det andra försöket, med en tydlig smärta i vaden, vilket säkrade en finalplats.

Det visade sig dock att hans tidigare hopp på 2,24 ändå hade säkrat en finalplats.

Se händelserna med Barshim i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet