• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Nora Lindahl tar guld på 200 meter under U20-EM

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har säkrat en ny guldmedalj under U20-EM i Jerusalem.

Nora Lindahl tog hem finalen på 200 meter med tiden 23,26 efter ett tusendelsdrama.

– Det är helt ofattbart, säger 18-åringen till SVT Sport.

Onsdagskvällen blev en braksuccé för Sverige under U20-EM i Jerusalem. Först säkrade Jonathan Grahn guld på 3 000 meter, kvarten senare var det Nora Lindahls tur på 200 meter.

18-åringen avslutade loppet riktigt starkt och knep gulmedaljen, åtta tusendelar, före favoriten Alexa Sulyan på tiden 23,26, ett nytt personligt rekord.

– Det är hennes namn som dyker upp! Det är det andra svenska guldet på en kvart. Hon är oemotståndlig på den sista delen, utbrast SVT Sports kommentator Jacob Hård.

”Det är helt ofattbart”

Huvudpersonen själv kunde knappt tro att det var sant efter tävlingen:

– Det är helt ofattbart. Jag kunde inte tänka mig det här alls, det är helt sjukt, det största jag någonsin varit med om, säger Nora Lindahl till SVT Sport.

Det blev en ordentlig kraftansträngning som gjorde att 18-åringen till slut föll över mållinjen.

– Jag visste att jag kan lita på att jag är som starkast på slutet men jag hann tänka ”shit, mina ben dör”, kul att det höll hela vägen. Nu ska jag sova med mitt guld, säger hon.

I Sverige har endast Irene Ekelund sprungit snabbare som junior på 200 meter (22,92). Bland seniorer tar 23,26 upp Lindahl som delad åtta genom tiderna.

SE MER: Lär känna ”Morgondagens mästare” i Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.