Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: AP och TT

Olympiern tog en fel sväng – förlorade 77 000 kronor

Uppdaterad
Publicerad

Den olympiska långdistanslöparen Senbere Teferi följde efter det ledande polisfordonet en sväng för mycket och sprang fel – vilket kostade henne dyrt.

77 000 kronor närmare bestämt.

– Ett mentalt misstag från min sida, säger hon till CBS.

Det var under onsdagens Peachtree Road Race i Atlanta som händelsen tog plats.

Etiopiskan Senbere Teferi skulle bara ta en sista sväng innan hon ohotat skulle ta sig först in i mål. Men när den polismotorcykel som 28-åringen följt efter ett tag vek av, följde hon efter och sprang helt fel.

– Det var bara en tankemiss från min sida. Jag undrade varför det fortfarande fanns motorcyklar framför oss så nära målet och när jag inte kunde se mållinjen så följde jag bara efter, då jag trodde de skulle leda mig dit, säger hon till CBS.

Dyrt misstag

Det tog inte lång tid innan hon förstod sitt misstag och sprang tillbaka. Men då var det försent. Två löpare hade redan tagit sig förbi mållinjen och hon fick nöja sig med en tredjeplats.

I stället för att bli 10 000 dollar (runt 110 000 kronor) rikare fick hon nöja sig med 3000 dollar (cirka 33 000 kronor).

Tävlingsledaren Rich Kenah om händelsen:

– Det är en stor besvikelse. Vi är väldigt ledsna för hennes skull – hon var regerande mästare med 150 meter kvar till mål. När du är i den typen av situation tror jag din instinkt tar över, och då svängde hon höger, säger han till CNN.

Fotyen Haiylu Tesfay tog hem segern på 10-km loppet före Jesca Chelangat och Senbere Teferi.  Vinnartiden blev 30:43, fyra sekunder före olycksdrabbade Teferi. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.