Rai Benjamin knäckte norrmannen Karsten Warholm. Foto: Bildbyrån

Karsten Warholm om var han tappade guldet: ”Det avgör loppet”

Uppdaterad
Publicerad

Karsten Warholm klarade inte av att försvara sitt guld på 400 meter häck. Rai Benjamin tog över på upploppet och vann överlägset på 46,46, en tangering av hans eget världsårsbästa.

– Visst var det guld jag hade i tankarna när det är det jag är van att ta. Samtidigt är jag inte tillräckligt bra i dag. En silvermedalj får man också vara nöjd med, säger Warholm till SVT Sport.

En stumnande Warholm sprang i mål som tvåa på 47,06 och höll undan för Alison dos Santos som hade 47,26.

OS i Paris 2024

Norrmannen ledde länge loppet men strax före upploppet tog Benjamin över. Warholm full av mjölksyra snubblade, kom fel, på den näst sista häcken och tappade definitivt initiativet där.

– Det har gäckat mig så länge men jag tror aldrig att jag tvivlade på det, säger Benjamin till AP.

”Självklart kostade det mig guldet”

– Det var ett fantastiskt lopp av Rai. Han springer relativt perfekt igen. Karsten gör en del misstag, och så är det ibland, säger tränaren Leif Olav Alnes till NRK.

Warholm är säker på att han tappade guldet på den näst sista häcken.

– Självklart kostade det mig guldet och det avgör loppet och då får man bara le åt ett silver. Man har inte råd att göra sådana fel. Min coach hade lagt ner ett jobb för att det skulle bli guld och han hade förtjänat mer, säger Warholm och tar en klunk vatten på Stade de France som tömts på åskådare till SVT Sport.

Warholm har världsrekordet på 45,94 från OS-finalen i Tokyo för tre år sedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet