Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Shericka Jackson är efter nattens lopp den femte snabbaste kvinna genom tiderna. Foto: Bildbyrån

Årsbästat slaget efter ett dygn – femte snabbast genom tiderna

Uppdaterad
Publicerad

Sha'Carri Richardsons världsårsbästa på 10,71 i 100-meter fick knappt bli ett dygn gammalt.

Jamaicanskan Shericka Jackson stod nämligen för ett monsterlopp i natt när hon klockade in på 10,65.

Vilket gör henne till den femte snabbaste kvinnan genom tiderna.

Natten till fredag slutade i ett personbästa och världsårsbästa för Sha'Carri Richardson – vilket hon i natt följde upp med att ta hem segern i de amerikanska mästerskapen i Eugene på 10,82 och bokade en plats i VM.

Trots det noteras hon bara för den näst snabbaste tiden på 100 meter den här veckan.

Krossade tiden

Den olympiska guldmedaljören Shericka Jackson, 28, tog även hon hem en titel i natt när hon vann de jamaicanska mästerskapen i Kingston – med det femte snabbaste loppet genom tiderna, 10,65.

– Jag sa det förra året att starten var ett av mina största problem, men i kväll bemästrade jag det. Jag måste ändå gå tillbaka till ritbordet med min tränare, men jag gjorde ett mycket bra jobb i kväll, säger hon till CBC.

Två världsårsbästa-tider inom loppet av ett dygn bäddar för en guldduell när VM i Budapest drar i gång 19 augusti. Där både Sha'Carri Richardson och Shericka Jackson ställer upp.

Elaine Thompson-Herah, tvåa genom alla tider på 10,54, har haft problem med skador och slutade bara femma på 11,06 på nationalstadion i Kingston och är ett osäkert kort inför VM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.