Rekordlopp av Beatrice Chebet – trots att hon sprang in i fotograf.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rekordlopp av Beatrice Chebet på Diamond League – trots att hon sprang in i fotograf. Foto: Bildbyrån/TV4

Rekordlopp av Beatrice Chebet – trots att hon sprang in i fotograf: ”Känner lite smärta”

Uppdaterad
Publicerad

Beatrice Chebet vann 5 000 meter i Diamond League-finalen i Bryssel överlägset. Största dramatiken uppstod när en fotograf plötsligt gick ut på banan och det blev en kollision.

– Han såg inte att jag kom. Jag känner lite smärta, men jag tänkte bara på att jag skulle fortsätta loppet, säger Chebet till NRK.

Händelsen inträffade när det återstod drygt 1 100 meter att springa. OS-mästaren på 5 000 och 10 000 meter hade gått loss. I kurvan där herrarnas höjdhopp pågick gick helt plötsligt en fotograf rätt ut i banan med ryggen mot Chebet. Det blev en kollision där fotografen tappade en kamera på löparbanan.

Chebet kunde parera smällen och fortsatte mot målet där hon vann på 14.09,82, ett prydligt banrekord på Boudewijnstadion med nio sekunder. Det var ett par tiondelar över hennes eget världsårsbästa.

Efteråt kunde den 24-åriga kenyanskan summera en perfekt säsong.

– Jag vill bara säga att jag är tacksam för en så bra säsong. Det har varit ett fantastiskt år med dubbla guldmedaljer i Paris och nu Diamond League-titeln. Jag kommer att fira det med min familj, säger Chebet till arrangören.

Resultat 5 000 meter Diamond League-finalen, Bryssel:

1) Beatrice Chebet, Kenya, 14.09,82 
2) Medina Eisa, Etiopien, 14.21,89 (U20-världsrekord) 
3) Fotyen Tesfay, Etiopien, 14.28,53

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.