Renaud Lavillenie

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se vad Renaud Lavillenie säger om karriären – siktar på VM Foto: SVT/TT Nyhetsbyrån

Renaud Lavillenies besked – siktar på nästa VM

Uppdaterad
Publicerad

Den franske legendaren Renaud Lavillenie kvalade inte in till OS på hemmaplan tidigare i sommar. Men trots att han är 37 år gammal ser han inte slutet på karriären.

– Jag ska göra så gott jag kan för att vara med i nästa VM, säger han till SVT Sport.

Renaud Lavillenie hade kunnat kröna en fenomenal karriär med ett lyckat OS hemma i Paris. Men så blev inte fallet då han inte lyckades kvala in.

På Diamond League-tävlingen i Lausanne tangerade han sitt säsongsbästa på 5,72 meter. Nu berättar han om känslorna då han fick se OS från sidan.

– Det var tufft. Jag hade förstås velat vara på banan och tävlat. Det jag gjorde idag visade att jag har kapaciteten för det, säger Lavillenie.

37-åringen har haft en del skadeproblem, men han tänker ändå inte avsluta karriären. Han siktar mot Tokyo i september 2025.

– Nu är mitt mål att göra så gott jag kan för att vara med i nästa VM. Jag måste bara träna vidare och jag känner jag är på god väg, säger han.

Se vad Lavillenie säger om fortsättningen av karriären i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.