Samuel Pihlström faller

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mardröm för Samuel Pihlström – faller i massan. Foto: SVT

Samuel Pihlström har brutit handleden – missar EM-finalen på 1500 meter

Uppdaterad
Publicerad

Samuel Pihlström kommer inte kunna springa finalen på 1500 meter.

Fallet i försökspasset gav en bruten handled som nu är gipsad.

– Det här suger såklart, säger han på förbundets hemsida.

Samuel Pihlström ramlade i försöksloppet på 1500 meter och låg kvar i smärtor på banan innan han reste sig och joggade i mål långt efter segrande Jakob Ingebrigtsen. Sverige skickade in en protest då han inte hade någon skuld i fallet och svensken fick en finalplats.

Men han kommer inte kunna delta.

Friidrotts-EM

23-åringen undersöktes på ett sjukhus i Rom och där konstaterades det att han hade brutit handleden. Han har nu en gipsskena på höger arm som därmed är fixerad.

– Det här suger såklart. Jag hade hoppats springa final, men det kommer förhoppningsvis fler mästerskap i sommar och det ska inte dröja så länge innan jag kan springa igen, säger han på förbundets hemsida och fortsätter:

– På fredag kommer det tvåkilosbandage jag bär nu att ersättas av en lätt plastskena, och det gör ju inte speciellt ont just nu. Så jag hoppas kunna vara igång snart igen, kanske kan jag springa lite redan på fredag och så småningom ska jag även kunna tävla med plastskenan på. Jag springer ju inte med armen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-EM

Mer i ämnet