Claudia Payton avslutar karriären. Foto: TT

Sprintern Claudia Payton, 26, avslutar karriären: ”Tufft”

Uppdaterad
Publicerad

Claudia Payton har kämpat mot skador hela sina karriär. Nu lägger sprintern av redan som 26-åring.

”I början av 2024 fick jag reda på att jag hade blivit utbränd”, skriver Payton på Instagram.

I går meddelade Moa Hjelmer, 34, att hon lägger av efter säsongen och nu gör en avskedturné. I dag skriver sprintern Claudia Payton att hon lägger av som 26-åring.

”Från ingenstans under julen började jag må väldigt dåligt och började få både kognitiva och fysiska symtom. Jag trodde att något var fel. I början av 2024 fick jag reda på att jag hade blivit utbränd”, skriver Payton. som känner sig bättre i dag men inte nått tillbaka till hundra procent.

”Jag har fått bra stöd och blev fri från min diagnos efter sex månader”, skriver Payton.

Inomhus-VM 2022 sista tävlingen

Payton har inte tävlat sedan inomhus-VM i Belgrad i mars 2022 då hon sprang 60 meter på personrekordet 7,21. Med den tiden är hon tvåa genom tiderna i Sverige efter Linda Haglund som 1978 sprang på 7,13.

Under hösten förra året var hon inställd på att komma tillbaka till löparbanorna och hon såg fram emot en comeback innan utmattningssyndromen dränerade henne på energi.

”Ett väldigt tufft beslut att ta men jag vet att det här är det bästa för mig”.

Payton är sprintern som fick en karriär mot alla odds. Som 13-åring bröt hon lårbenet i en fotbollsmatch och riskerade amputation.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Claudia Payton berätta om den svårbehandlade skadan. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.