Wictor Petersson och Fanny Roos. Foto: Bildbyrån

Stabila segrar för Petersson och Roos i Sverigepremiären

Uppdaterad
Publicerad

Wictor Petersson hoppas närma sig det svenska rekordet på 21,33 i sommar.

Men kulstötaren fick nöja sig med 20,55 när den svenska eliten inledde tävlingssäsongen på hemmaplan.

– Jag är väldigt sugen på att ta det svenska rekordet, säger han.

Wictor Petersson satte personligt rekord med 20,94 när friidrotten gjorde comeback på galan The Impossible Games i Oslo i torsdags. Han lyckades inte följa upp det resultatet i årets första tävling på svensk mark, Kringelkastet i Södertälje.

Petersson vann dock tävlingen på 20,55 efter en jämn serie där alla stötar var kring 20 meter, förutom ett övertramp.

– Först och främst är det härligt att vara i gång och tävla igen och vara fri att röra sig. Jag var nöjd med utomhuspers i Oslo senast, men jag ville ta det svenska rekordet, säger Petersson i Friidrottsförbundets tv-sändning.

Petersson får vänta ytterligare på att ta över det 45 år gamla svenska rekordet från Hans Höglund – en av svensk friidrotts allra äldsta bästanoteringar.

Tävlingen genomfördes utan publik på Södertälje IP enligt rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. Bristen på tufft motstånd påverkade landslagsstjärnan Petersson som bara hade två medtävlare, två lokala aktiva som kom långt efter.

– Det påverkar ju rätt mycket ändå. Man får ju adrenalin från publiken och det är ingen stämning på stadion. Det blir som en kvaltävling.

– Men bara man får tävla får man vara nöjd, säger Petersson

Samtidigt som herrarna tävlade även damerna. Sverigeettan Fanny Roos vann på 18,19 – en stöt hon fick till i den sista omgången. Det är en bit från hennes personliga rekord på 19,06, som hon slog till med i fjol.

KLIPP: Tränaren om Fanny Roos: ”Inom fem år kan Fanny Roos stöta 20 meter” (21 september 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.