Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Moa Granat Foto: Bildbyrån

Stabil semifinal för Moa Granat – till final på U20-EM

Uppdaterad
Publicerad

Moa Granat imponerade i semifinalen på U20-EM.

Hon tog sig enkelt till final på 400 meter häck.

Tuffare var det dock för Emma Sralla – som får lämna mästerskapet med tre underkända diskuskast.

Moa Granat var i toppen av fältet under hela semifinalen på 400 meter häck, och gick lugnt in som tvåa i sitt heat. Tiden på 57.00 sekunder tog henne enkelt till final. Hennes försprång tillsammans med semifinalsegraren Alexandra Uta var så överlägset att svenskan till och med kunde sakta in på upploppet, för att spara energi.

Finalen avgörs i morgon 16.30 och sänds i SVT Play.

SE MER: Lär känna ”Morgondagens mästare” i Play

”Hade det inte i dag”

U20-EM i Jerusalem blev inte lika roligt för diskuskastaren Emma Sralla, 18, som tog guld på U20-VM i fjol och därmed gick in i mästerskapet som favorit. Men redan i kvalet tog det stopp, med tre underkända kast.

Mikael Wennolf, landslagsledare för juniorerna, förklarar att det helt enkelt handlade om att hon inte var på topp i dag.

– Hon har varit lite störd av en fot, som gjort att hon inte fått den kontinuiteten som man vill ha när man laddar för ett mästerskap där man går in som favorit. Hon hade det inte i dag helt enkelt, och det händer alla någon gång, säger han, och lägger även till följande om Sralla:

– Hon tycker detta är tungt såklart, men kapaciteten, drivet och glädjen hon har för idrotten är fantastisk så hon kommer lyckas och då är detta en lärdom. Det är små marginaler.

Besök SVT Play för att ta del av bakom kulisserna-material från sommarens ungdomsmästerskap.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.