• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Daniel Ståhl befinner sig i sitt livs form och surfar på en framgångsvåg. Foto: TT.

Ståhl om världsrekordet: ”Kanske kommer nästa vecka”

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Ståhl var harmonisk efter det svenska rekordkastet på 71,86 i Bottnaryd. Han tror dock att det finns ännu mer att ge.

– Det var ingen fullträff men allting stämde i dag, säger Ståhl.

Det var bra förhållanden med högsommarvärme och den för diskusen så betydelsefulla motvinden. 

– Det var ett bra kast med bra teknik, det var en kanondag i Bottnaryd och mycket folk med 500 pers, 27 grader och sol och kanske fem, sex meters motvind från höger, så det var bra, säger Ståhl till SVT Sport.

Kastgalan i smålandsskogarna ett par mil utanför Jönköping är en karneval för kastare i Sverige, ett sätt att sprida sporten och träffas.

Var kastet en fullträff?

– Nej, det var ingen fullträff men allting stämde bara i dag. Vi har gnetat på med tekniken jag och min tränare Vesteinn Hafsteinsson och det har känts jättebra och det var jättekul.

Det här är det längsta kastet i världen på elva år.

– Vad kul, härligt. Det var roligt att höra.

Och du är fyra på världsbästalistan genom tiderna.

– Ja just det, ja.

Hur långt avlägset känns Jürgen Schults världsrekord på 74,08?

– Allting är möjligt och det är bara att köra vidare och det kanske kommer nästa vecka eller om tio år. Jag kan inte gå runt och fundera på det. Det kommer när det kommer.

Med tanke på din träning, kan du toppa det här resultatet till VM?

– Ja du, det beror på om jag går till träningen varje dag. Gör jag det kommer det nog att bli så.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.