Ståhl om sin mentala hälsa: ”Har bearbetat mycket med min psykolog”

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Ståhl har under sin karriär haft en del problem med sin mentala hälsa och har besökt en psykolog. Nu känner han att han börjar komma över problemen och siktar på att de närmaste åren ska bli de bästa i hans karriär.

– Det har varit tuft, jag har bearbetat mycket med min psykolog. Om du vill bli en mästare i framtiden måste du gå igenom det, säger han i nya serien ”Alhaji och VM-stjärnan”.

Alhaji Jeng träffar några av de stora svenska friidrottsstjärnorna inför VM. I det senaste avsnittet är Daniel Ståhl med och han öppnar upp sig om sin mentala hälsa som han jobbat mycket med genom åren. Och han är tacksam över sitt team som stöttat honom genom åren.

– Om jag inte jag inte hade haft det här teamet så hade jag inte vunnit någonting. Man måste utvecklas som person och det gör vi alla människor, säger Ståhl i programmet.

I VM i Eugene, USA, som drar igång snart är målet VM-guld för Ståhl. Och sen siktar han på att bli ännu bättre de närmaste åren.

– Jag blir snart 30 år och har knegat hårt. Och nu behöver jag inte träna ännu hårdare, nu ska jag dra ner på träningen så jag kan bibehålla den här höga nivån jag har i flera år nu. Och målet är att kasta extremt långt och världsrekordet , jag ska försöka göra det, säger han. 

Se ”Alhaji och VM-stjärnan” i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.