Daniel Ståhl var nära 70 meter igen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Daniel Ståhl var nära 70 meter igen. Foto: Bildbyrån

Ståhl sniffade på 70 meter igen: ”Känner mig uppåtgående”

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Ståhl svarade på nytt för ett imponerande diskuskast. Han vann lag-SM på 69,80 på Sollentunavallen. 

– Jag fick till ett kast 69,80, ett rytmiskt och bra kast. Det känns bra och jag känner mig uppåtgående, säger Ståhl till SVT Sport från en av sina favoritplatser.

Segerresultatet var dagens idrottsliga höjdpunkt i ett soligt Sollentuna. För Ståhl var det viktigt att plocka poäng för sitt Spårvägen. 

– Lag-SM betyder väldigt mycket för svenskt föreningsliv och det är otroligt roligt att tävla i lag och jag ställer upp varje år, vet inte hur många år jag varit med, säger Ståhl som i vanlig stil håller ner förväntningarna inför VM där målet är att gå till final.

Simon Pettersson: ”Ett steg i rätt riktning”

Om Ståhl varit stabil på resultat runt 70 meter och mer därtill har det varit tungt för Hässelbys Simon Pettersson som haft en lång tung svacka. Nu blev han tvåa på 63,49, ett resultat som inte avskräcker konkurrenterna men ger en fingervisning om rätt riktning.

– Det var ett steg i rätt riktning, det har varit väldigt knackigt i de senaste tävlingarna som jag har haft så det var skönt. Det gick sämre och sämre och det här var första steget i rätt riktning, säger Pettersson och skrattar till och hoppas på en vändning.

– Självförtroende har sjunkit och får jag upp det tror jag att jag kan höja mig lite grand. Det känns bättre nu än i morse, och sedan kan jag jobba med det tekniska, säger Sixarbys stolthet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.